Cea de-a 23-a Reuniune a CEADO, 14-16 mai 2024, Belgrad

Organizația Anti-Doping din Europa Centrală (CEADO) a organizat cea de-a 23-a întâlnire la Belgrad. Membrii CEADO, care se reunesc anual pentru a discuta chestiuni anti-doping importante au fost întâmpinaţi de dl Dejan Bojovic, Consilier Special al ministrului sârb al sportului.

La întâlnirea de la Belgrad a participat şi domnul Sebastien Gillot, Director, Biroul European și Relații cu Mișcarea Sportivă din cadrul WADA, cu care membrii CEADO au avut discuții strategice și discuții despre activitatea viitoare sau cea anti-doping.

Agenția Națională din România a fost reprezentată de dl. Ștefan Rohnean (Președinte) și dna. Gabriela Andreiașu (Director general).

5337d809 410d 4258 8369 9c40567fc168

Principalele puncte de pe ordinea de zi au fost colaborarea dintre CEADO și ITA în ceea ce privește coordonarea testărilor, calitatea informațiilor de localizare și programul de mentorat WADA-CEADO pentru fostele țări ale Organizației Regionale Anti-Doping din Europa de Est (EERADO).

În timpul întâlnirii, membrii CEADO au privit înapoi la primii 5 ani ai parteneriatului, de când a fost fondat în 2019. În acest interval de timp, membrii CEADO și-au intensificat cooperarea și colaborarea, au mentorat alte câteva organizații naționale anti-doping (NADO) și au fost o parte activă a comunității sportului curat.

Scopul principal al CEADO, de la înființarea sa este schimbul de cunoștințe și experiență (de exemplu, în ce privește controalele doping, educația, scutirile pentru uz terapeutic, inteligence și investigații) pentru a lucra împreună și a se sprijini reciproc.

Michael Cepic, CEO al NADA Austria și Președinte al Consiliului de Administrație al CEADO din 2019: "Ca efect secundar al acestei colaborări, vocea internaţională a membrilor a devenit mai puternică iar numărul membrilor în comitetele internaţionale şi în organele de decizie a crescut. Vom continua să lucrăm împreună în beneficiul tuturor sportivilor curaţi.”