DECLARAȚIA ONAD PRIVIND SITUAȚIA ANTI-DOPING ÎN LIGILE PROFESIONALE ȘI SPORTUL UNIVERSITAR

"Pe baza datelor furnizate recent de Agenția Mondială Anti-Doping, este alarmant că sportivii care concurează la un nivel foarte înalt, cum ar fi sistemul sportiv universitar și ligile profesionale, nu trebuie să respecte dispozițiile Codului Mondial Anti-Doping, acest aspect fiind considerat un motiv de îngrijorare încă de la apariția Codului.

De asemenea, pe baza datelor disponibile, numărul de probe recoltate în unele dintre aceste țari este îngrijorător raportat la numărul de sportivi care participă la evenimente sportive majore, cum ar fi Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale. Din acest motiv, suntem profund îngrijorați de faptul ca acești sportivi nu sunt testați suficient înainte de evenimentele sportive majore.

În interesul sportivilor din întreaga lume și luând în considerare preocupările sportivilor noștri care vor să fie siguri că există condiții de concurență echitabile pentru ei atunci când concurează, recomandăm WADA să efectueze o evaluare aprofundată a sistemelor anti-doping din țările în care ligile profesionale și sportul universitar nu intră sub incidența Codului Mondial Anti-Doping și să ia măsurile necesare."

https://www.ceado.org/en/newsshow-nados-statement-on-anti-doping-situation-in-professional-leagues-and-academic-sport

192

Anunț organizare Workshop privind procedura de gestionare a rezultatelor controlului doping

Agenția Națională Anti-Doping invită persoanele cu studii juridice implicate în aplicarea legislației anti-doping la nivel național la Workshopul privind procedura de gestionare a rezultatelor controlului doping.

  • 12 septembrie 2023, începând cu ora 13:00, la Palatul Parlamentului, București

Workshopul va fi susținut de experți anti-doping din cadrul Agenției Naționale Anti-Doping din Austria.

Vă rugăm să confirmați participarea la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la data de 6 septembrie 2023.

 

program reuniune romana avocati

 

Înscrierile se fac în limita a 40 de locuri disponibile!!!

Agenda poate fi vizualizată aici.

Agenția Națională Anti-Doping organizează selecția membrilor Comisiei de acordare a scutirilor pentru uz terapeutic

Agenția Națională Anti-Doping organizează în perioada iulie – august 2023 selecția candidaților pentru numirea ca membru al Comisiei de acordare a scutirilor pentru uz terapeutic pentru un număr de 6 locuri vacante, în temeiul Legii nr. 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport.

Comisia de acordare a scutirilor pentru uz terapeutic este compusă dintr-un număr de 6 membri, selectaţi pentru un mandat de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii acestuia o singură dată.

Selecția membrilor Comisiei de acordare a scutirilor pentru uz terapeutic se realizează conform prevederilor Metodologiei de selecție a membrilor Comisiei de acordare a scutirilor pentru uz terapeutic nr. 1652/21.07.2023.

Persoanele interesate sunt invitate să-și depună dosarul de candidatură în perioada 31.07 – 04.08.2023 la sediul Agenției Naționale Anti-Doping din Bd. Basarabia nr. 37-39, sectorul 2, Bucureşti sau să transmită dosarul de candidatură prin poștă.

 

ANAD organizează procedura simplificată proprie de achiziționare servicii de formare pentru angajați în cadrul proiectului ’’Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sport’’ cod My SMIS 130073, Cod SIPOCA 740

Agenția Națională Anti-Doping organizează procedura simplificată proprie în vederea achiziționării de servicii de formare pentru angajați în cadrul proiectului ’’Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sport’’ cod My SMIS 130073, Cod SIPOCA 740, Cod CPV: 80530000-8 – Servicii de formare profesională.

Invitația de participare pentru serviciile menționate mai sus poate fi accesată aici.


Documentația de atribuire poate fi consultată aici:


 14.07.2023

pdfProces-verbal privind deschiderea ofertelor


pdf Raportul procedurii


 18.09.2023

pdfRaportul procedurii

ANAD intenționează să achiziționeze lucrări de renovare în vederea transformării celor două camere de depozitare aflate la subsolul ANAD în spații de birouri

 

Solicitare de oferte - Lucrări de renovare în vederea transformării celor două camere de depozitare aflate la subsolul ANAD în spații de birouri

pdfAnunț privind achiziția de lucrări de renovare

pdfProcesul-verbal de evaluare oferte

ANAD organizează procedura simplificată proprie de achiziționare servicii de formare pentru angajați în cadrul proiectului ’’Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sport’’ cod My SMIS 130073, Cod SIPOCA 740

Agenția Națională Anti-Doping organizează procedura simplificată proprie în vederea achiziționării de servicii de formare pentru angajați în cadrul proiectului ’’Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sport’’ cod My SMIS 130073, Cod SIPOCA 740, Cod CPV: 80530000-8 – Servicii de formare profesională.

Invitația de participare pentru serviciile menționate mai sus poate fi accesată aici.


Documentația de atribuire poate fi consultată aici:


03.07.2023

pdfRaportul de anulare a procedurii

 

Agenția Națională Anti-Doping organizează procesul de selecție a membrilor Comisiei de audiere

 Agenția Națională Anti-Doping organizează, în perioada mai – august 2023 procesul de selecție a candidaților pentru numirea ca membru al Comisiei de audiere pentru un număr de 9 locuri vacante, în temeiul Legii nr. 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport și a Ordinului președintelui Agenției Naționale Anti-Doping nr. 70/2023 pentru aprobarea procedurii de selecție a membrilor Comisiei de audiere.

Agenția Națională Anti-Doping organizează în zilele de 29 și 31 mai 2023, o nouă sesiune a cursului de instruire anti-doping

Agenția Națională Anti-Doping organizează în zilele de 29 și 31 mai 2023, o nouă sesiune a cursului de instruire anti-doping necesar obținerii autorizației de funcționare pentru sălile de culturism și fitness. La acesta participă administratorii societăților care gestionează activitatea sălilor de culturism și fitness, ori un angajat al societății, în vederea obținerii certificatului anti-doping obligatoriu necesar funcționării în condiții de legalitate.

Agenţia Naţională Anti-Doping organizează, în perioada 15 – 26 mai 2023, cursul de perfecţionare pentru calificarea OFIŢER CONTROL DOPING (studii medii), cod COR 342218

ATENȚIE!  Cursul de perfecționare se amână pentru perioada 15 - 26 mai 2023, perioada de depunere a dosarelor prelungindu-se și ea până în data de 11 mai 2023.  


Agenţia Naţională Anti-Doping organizează, în perioada (09 – 22) 15 - 26 mai 2023, cursul de perfecţionare pentru calificarea OFIŢER CONTROL DOPING (studii medii), cod COR 342218, în condiţiile Legii nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport.

Cursul are o durată de pregătire de 80 de ore din care 20 de ore pentru pragătirea teoretică și 60 de ore pentru pregătirea practică.

Persoanele interesate depun dosarul de înscriere la sediul Agenției Naționale Anti-Doping din Bd. Basarabia nr. 37-39, sectorul 2, Bucureşti sau îl transmit prin poșta electronică, până la data de (05) 11.05.2023, orele 14:00, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

CURS DE ACREDITARE OFIȚERI DE CONTROL DOPING CERTIFICAȚI

Agenția Națională Anti-Doping, va organiza în datele de

Luni 03.04.2023 orele 08.00-12.00 și 16.00-20.00,

Marți 04.04.2023 orele 10.00-14.00

Joi 06.04.2023 orele 10.00-14.00, cursul de acreditare pentru Ofițerii de control doping certificați.

docxDeclarație GDPR

Prin programul de acreditare, ANAD se asigură că Ofițerii de control doping și Oficiali pentru recoltarea probelor de sânge își mențin competențele dobândite pe parcursul programului de formare și perfecționare, respectând cerințele Standardului internațional pentru testare și investigații, ale Normelor metodologice de organizare și desfășurare a controlului doping, precum și ale Modelelor de bună practică pentru personalul de recoltare a probelor și ale Modelelor de bună practică pentru recoltarea probelor biologice.

Ofițerii de control doping care recoltează probe biologice de la sportivi la solicitarea ANAD au obligația să participe la un curs de instruire, organizat de ANAD, pentru a obține un certificat de acreditare, cu valabilitate de 2 ani.

În acest sens, vă rugăm să alegeți una dintre cele trei date până VINERI 31.03.2023, și răspundeți prin e-mail opțiunea dumneavoastră, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..